top of page
DSC_1888.JPG

Eva Ballo

 

Jeg jobber med tegning, maleri og installasjon med hovedvekt på tekstil. Materialene og teknikkene jeg bruker er langsomme og håndverks baserte. I tekstil benytter jeg forskjellige reservering og innfargings teknikker, samt søm. Tematikken i arbeidene mine dreier rundt misforståelser og forskyvninger som oppstår når jeg forsøker å visualisere og fortelle noe konkret. Det "konkrete" kan for eksempel være et spesielt landskap, lyder eller menneskelig/kulturell aktivitet. Arbeidsprosessen min er intuitiv og tilfeldigheter spiller inn i utformingen av et arbeid. 

 

Jeg har kjøpt brukt, ekte, løshår, på Finn.no. Utgangspunktet mitt var å lage to lange fletter, men akkurat nå ser det ut til å bare bli en. Noen ganger kan en idé lede en til et materiale som ikke er forenelig med det man først hadde forestilt seg. Håret er vanskelig å flette sammen og mengden som skal til er overraskende mye. Inne i fletta er det tau som jeg har sydd remser med hår fast i.

Jeg tenker på hvem som har grodd det først, og hvem som har brukt det for andre gang. Håret er tid, og rester av et liv. En personlig tråd som kommer ut av kroppen.

 

bottom of page