top of page
Linda Lothe 006.jpeg

Linda Lothe

hjemmeside

Har sin utdanning fra Konstfackskolan, linje för keramik och glas, Stockholm og har en master i keramikk fra Kunsthøgskolen, Oslo. Hun har deltatt på flere utstillinger i inn- og utland som Kraft galleri, Bergen,2020, Nordnorsk kunstmuseum 2020, Korean International Ceramic Biennale, 2019, 2021, Buskerud kunstsenter, 2018, Østfold kunstsenter,2018, Konstepidimien, Göteborg, 2015, og Akershus kunstsenter 2010. 

Hennes arbeider er representert i flere samlinger blant annet KODE, Bergen, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim, Norsk Kulturråd, Oslo kommunes kunstsamling, UD, Norske ambassaden i København 

og Konstenheten, Västra Götalandsregionen. I 2020 mottok hun Statens 10-årige kunstnerstipend.

 

 

Jeg er interessert av det narrative; fortellingen som ligger kapslet inn i ting. Arbeidene kan sees på som en hyllest til det analoge, håndlagde, tidkrevende og de langsomme prosessene. Jeg jobber både med skulpturelle ting og mer bruksorienterte, der det fortellende er et felles nav. Ved å trigge vår kollektive underbevissthet, vil jeg gjøre ting som er personlige men som kan kjennes igjen av mange. Jeg er interessert i dualismen i tilværelsen, at det glade også er trist, eller at det eventyraktige er skummelt.

På Kunstarena vil jeg lage en installasjon med arbeidstittel «Et annet sted», den vil bestå av noe jeg lager på forhånd og noe jeg finner på stedet. Tanken er å lage et sted for undring, refleksjon og kontemplasjon, i dialog med naturen.

bottom of page