top of page

Fermin Fortiz

hjemmeside

46342212_2160419310842028_7530462758186254336_n.jpg

Mitt navn er Fermin Gaytan Fortiz, født 31.08.1988. Jeg er meksikansk statsborger, men bor nå i Oslo.

Jeg gjennomførte min bachelorgrad i kontemporær populærmusikk, med spesialisering innen jazz og komposisjon med elektrisk bass som hovedinstrument ved Musikkskolen DIM i Mexico City. Graden har gitt meg grundig kjennskap til vestlig og afroamerikansk musikkhistorie, jazzharmoni (etter Berkley metoden), latinske rytmer, gehør, ensamble, arrangement, improvisasjon og komposisjon i ulike sjangre, samt en grundig forståelse av musikk generelt. Jeg har siden studert en bachelorgrad i elektrisk bass og komposisjon ved Musikkskolen G Martell i Mexico City mens jeg underviste på samme universitet. 

Siden 2008 har jeg vært aktiv på den nasjonale scenen i Mexico og de siste årene også på den internasjonale scenen. Bakgrunnen som jazzmusiker har gitt meg en trygg plattform som tillater meg å kunne spille andre sjangre og ha en forståelse for instrumentets muligheter. I tillegg til jazz, har jeg god kjennskap til sjangrene funk, RnB, latin music (salsa, bolero, son, chachacha, merengue, samba, bossanova, bandmusikk, etc.) pop og folkemusikk, blant flere.

De siste to årene har jeg turnert med den chilenske popartisten Mon Laferte som bassist. Vi har opptrådt i 16 forskjellige land og har hatt et tett program med over 240 konserter hvor vi har spilt på noen av de viktigste arenaene i hvert land. På den største konserten vi hadde, deltok 250 000 tilskuere. Vi var blant annet med på en turné til USA sammen med artisten Juanes hvor vi opptrådte på steder som Madisson Square Garden (NY), MGM Arena (Las Vegas) Grammys Latino 2017 og i The Forum (LA), blant mange andre. Sammen med Mon Laferte ble vi nominert til fem Latin Grammy nominasjoner i 2017, hvorav vi vant prisen for beste alternative låt. Vi ble også nominert til årets låt i 2018.

Av egne musikalske prosjekter har jeg gitt ut fire egne plater som solist og bandleder under eget navn, hvor alle komposisjoner er mine og hvor et av de viktigste elementene på platene er improvisasjon.

bottom of page